Подарунки для дітейAz egyik legfontosabb tevékenységünk - karácsonyi ajándékok készítése, majd azok átadása Kelet-Ukrajnában élő gyerekek számára.

Ez már egyfajta hagyománnyá nőtte ki magát, hiszen már két évvel ezelőtt olyan gyerekeket ajándékoztunk meg, akik a háború miatt a szüleikkel átköltöztek Kelet-Ukrajnából Munkácsba. 

Подарунки для дітейA tavaly Karácsonykor Krasznivka nevű faluba – amely Vonovakti régióban van Donyeck mellett – küldtünk ajándékdobozokat, édességeket és egyéb segélyt, „Korzsenevszkij Artem, a helyi lelkész, aki folyamatosan a fronton van és segítséget nyújt a Vonovakti régió lakosai számára, hozzánk fordult a segítségért – meséli Szergij Beszkorovajnij, a „Hagyományok Háza” egyik tagja. – Belesajdult a szívünk, amikor olyan gyerekekről mesélt, akik szeptember 1-én elájultak az éhségtől. Azonnal úgy döntöttünk, hogy javítanunk kell a helyzeten. Házi sütiket, ajándékdobozokat készítettünk és odavittük azokat a gyerekeknek. A helyi iskola eredményes sporthagyományokkal rendelkezik, kerestünk szponzorokat és igazi focimezeket vettünk a jövőbeli focistáknak”.Подарунки для дітей

Húsvétkor pedig olyan gyerekek kaptak a „Hagyományok Házá”-tól ajándékokat, akik elveszítették édesapjukat a most is folyó háborúban.

Idén a karácsonyi ajándékok Donszke településre, szintén Vonovakti régióba mentek. Az ottani vasárnapi iskola sok hasznos ajándékot és játékot kapott.

JSN Fidem is designed by JoomlaShine.com